Translate

Posvećeno Bajki, Majka Saveti, Jelisaveti, čije savete nisam slušao, te i danas lupao glavom o zid, ali dobrotu osećao. Sada savete slušam, a dobrotu pokušavam da vratim, ali to nije ni blizu njene ljubavi.
Prošlo je više godina i sada nema ko, da mi, takve, savete daje! Zahvalnost za ljubav i dobrotu, sada mogu da vratim, samo molitvom.
Zato, iskoristimo odmah sadašnji trenutak, da podelimo ljubav i zahvalnost onima sa kojima smo!


Zašto, DANKO RADIESTEZIJA, a ne samo Radiestezija?
Učenje je životni proces i traje stalno. Često u nekim periodima pomislimo, da nešto o nečemu, dovoljno znamo i tada počinjemo to da primenjujemo u praksi, a ponekad se to pretvori i u rad. Naravno, već posle male iskustvene potvrde i eventualnog uspeha, dolazi do jedinstvenog osećaja sveobuhvatnog znanja i spremnosti da sebi dodelimo zvanje velikog poznavaoca. Tada, na vrhuncu naše euforije, dolazi do otrežnjenja, kada shvatimo, da to već ili mnogi znaju ili to baš i nije bio pravi put. Shvatamo da je naš svet znanja, tek jedan maleni deo nečega većeg i onda ponovo, kroz tek otvorena vrata spoznaje, hrlimo u veću, novu učionicu. Pa opet sve isto i ponovo i ponovo, dok ne shvatimo staru istinitu izreku, koju smo zaboravili: "Što više znam, znam da ništa ne znam!”. Kada je tako sa znanjima, kako je tek sa spoznajama!

Zato, DANKO RADIESTEZIJA, ne znači potpuno novu i drugačiju radiesteziju, već samo naglašava pravce sopstvenog delovanja, razmišljanja, rada, saznanja i spajanja starih i novih učenja i sopstvenog iskustva i...još uvek nedovoljnog znanja. Svakome ko već čita ovo, nije potrebno objašnjavati šta je i čime se bavi radiestezija, jer o tome postoji dosta klasične literature, ali je neophodno reći, da je ona u osnovi verovatno svih raznih teorija i praksi, današnje "alternative" i buduće duhovne i energetske medicine, jer se bavi osnovnim stvarima: energijama, vibracijama, zračenjima, fraktalima, morfičkim poljima, Hado uticajima, nultim poljem itd. Naravno, pre svega vezano za zdravlje, ali u okviru toga i duhovnom  nadgradnjom, jer ma koliko izgledalo nepovezano, ove dve stvari su neoodvojive. U svim sledećim sajtovima, blogovima, postovima, video klipovima, sopstvenim amaterskim filmovima, člancima, tekstovima, videćemo i zašto. Pa tako....

Sa druge strane, ta DANKO RADIESTEZIJA, ipak  nije samo ona klasična radiestezija, (a tako se zove uglavnom zbog korišćenja radiestezijskog pomagala), već sadrži i  značajnu različitost, ali ne i suprotnost. Ona pokušava da utvrdi i dublje uzroke problema, istovremeno da pokaže odmah i razne energetske uticaje na licu mesta, a kao rešenja ne nudi isključivo tehničke zaštite. Naprotiv! 

Klasična radiestezija ispituje gde su i kakve su vrste zračenja u našim stambenim prostorima ili prosto rečeno, na kakvim mestima neko spava ili boravi. Napredna radiestezija, osim sagledavanja posledica, postavlja i pitanja: ZAŠTO, KAKO I ŠTA? Zašto je neko baš tu i koji su razlozi i odluke doveli do toga, zašto se nešto desilo, kako sve to deluje, koji su putevi daljeg odlučivanja, kao i da često direktno pokaže prisutne energije, što je u najvećem broju slučajeva pomalo ili previše i dramatično, ali time i dramatično ubedljivo. Čovek, kao ljudsko biće trazi dokaze, umesto da veruje i tako, počinjemo da razmišljamo drugačije, tek kada sagledamo posledicu. Hoćete li da se baš uverite, pre posledice? Na sajtu http://www.radiestezija.rs a i ovde pri dnu su brojevi telefona, ali ipak pročitajte prvo ovo!
Spoznaja o tome, da postoji neki problem, počinje uglavnom onda kada je proces već zašao u domen naših čula, pa možemo da ga vidimo ili osetimo, ali ne zaboravimo nažalost, da se time često i hvalimo, govoreći da verujemo samo u ono što vidimo. Ipak, već duže vreme, sve veći broj stručnjaka, iz raznih oblasti, shvata i zna da problem, pre svega u zdravlju, prvo počinje na duhovnoj i energetskoj osnovi i da je tu onaj prvi, pravi uzrok, da bi se tek kasnije manifestovao kao teškoća ili bolest. Teži je slucaj kod rešavanja problema, kada se i dalje leče samo posledice, a uzrok ostaje. Princip uzročnosti.
Najnovija naučna otkrića i teorije, polako dolaze do saznanja da je sve prožeto raznim energetskim uticajima i da su mnoga stara učenja bila u pravu, kada su govorila o sveprisutnoj energiji ili energijama, te da je sve u uzajamnom delovanju, interaktivnosti, primanju i davanju. Najbolji primer razumevanja interaktivnosti je aura. Naše telo je njome okruženo, isijava je i svaka promena u njemu odrazava se u njoj. Ali, kalup za to telo je i dala ona prvobitna aura, već oko one prve stvorene ljudske ćelije, pa se tako i sve promene, na ili u našoj auri, čiji je uzrok spolja, odražavaju i na naše telo. Princip uzajamnosti.
Razdvajanjem duha i materije, nauke i religije, svet je ušao u fazu, koja je dovela do toga da i pored ogromnog razvoja nauke i tehnike, još uvek nemamo odgovore na mnoga pitanja iz raznih oblasti. Srećom, polako se vraća, stara spoznaja, da te energuje poseduju za nas, jos uvek nepojmljivu svesnost, te da i iza najjednostavnijih stvari, postoji promisao i da je sve promišljeno. Setimo se Fibonačijevih brojeva ili Zlatnog preseka. I  sve je tako stvoreno i tako uglavnom funkcioniše i kod nas, na našim nivoima. Misao je prva stepenica nekog stvaranja, delanja, ako je zovemo idejom onda je u velikoj meri i osmišljena, kreirana, vizualizovana. I misao je proistekla iz promisli, a njeni izvori mogu biti nasa podsvest, svest ili ...nadsvest. Princip promišljanja.
Nastale misli pokušavaju kroz svoje procese da razreše neke eventualne, uočene ili buduće probleme i time se izražava želja za nekim novim dešavanjima, odnosima, promenama i sama po sebi želja za bilo čime nije aktivni činilac promene, jer je prati nestalnost. Ali, kada ona postane češća, stalna, jaka, ukazuju se i potrebe za načinom njene realizacije, a tada počinje i proces traženja puteva za to, odnosno stvaranje planova za njeno ostvarenje. Tada takva želja postaje namera. Princip namere.
Pitanja koja, najčešće, sebi postavljamo u životu, vezana su pre svega za našu blisku ili dalju budućnost, u traganju za boljim i lepšim životom. Često, već sutra, ako može. Sadašnjost nas interesuje samo koliko je to bivša buducnost, od juče i kako da je, ako nam je loša, preguramo do sutra. Prošlost nas interesuje samo ako su nam uspomene lepe, a o daljoj prošlosti čiji smo naslednici skoro nikad i ne razmišljamo. A živimo posledice nekih, nečijih, svojih odluka. Samo je pitanje kada i na kojim nivoima? Princip odlučivanja.
Naše namere su usmerene kako prema nama, tako i prema drugima. Naravno i tu deluje princip uzajamnosti, ali postavljeni cilj odredjuje i usmerenost. Širina usmerenja odredjuje i jačinu namere, te širi cilj smanjuje jačinu i obrnuto. Princip usmerenja.
Odluke, donešene bilo kada imaju za posledicu neko delovanje, akciju, čiji je produkt neki dogadjaj, pa živimo posledice toga. Život je, uprošćeno, sastavljen od 1% dogadjaja, i 99%, proživljavanja tih dogadjaja. Princip delovanja.
Rezultat toga svega, to pritiskanje odredjenog dugmeta ili poluge, može imati vrlo mali, mnogo veći ili vrlo veliki rezultat i što je on veći, to je i njegovo multiplikovano dejstvo šire. I deluje kao talasi stvoreni bacanjem kamenčića u vodu, udaraju i na obale koje ne vidimo. I postaju…neki uzrok. Krug se zatvorio, ali u spirali. Promenio se nivo. Princip promene.
I zato, neki razlog zašto upravo sada, čitate ovo, mora da postoji. Kako ste i na koji način došli ovde, nije put slučajnosti, jer to ne postoji, vec potreba Vaše duše, podsvesti, svesti, nadsvesti, za nekim promenama u Vašem životu. Duhovne, energetske, zdravstvene, životne, porodične, poslovne...Neke promene. Ali, ona neće doći, ako se nešto ne pomeri, promeni, osvetli u nama ili oko nas i ako ne otvorimo um, shvatajući da postoje stvari koje čekaju da ih otkrijemo. Zakoračite!

Krenite od Vašeg stana ili kuće, proverite kakve su tu energije i uticaji i da li postoje loša zračenja koja mogu biti od presudnog značaja za zdravlje Vas ili Vaših ukucana, pogotovo dece. Ne prepustite slučaju Vaš zivot. Mesto spavanja i čestog boravka može imati presudan uticaj na Vaše zdravlje, ukoliko su prisutne negativne energije štetnog zracenja podzemnih voda, pukotina, šupljina, kosmičkih ukrštanja i čvorišta ili ako su u blizini trafo stanice ili dalekovodi. 
Postoje i mogući, štetni uticaji raznih predmeta, počev od posteljine, garderobe, nameštaja, pa do arheoloskih ostataka i  oblika zgrada, koji mogu da formiraju lošu energiju prostora, itd. U mnogim zemljama sveta, radiestezija je na nivou nauke, šta više, Ernst Neufertov priručnik, "Biblija" za arhitekte, izričito i dokumentovano govori o radiesteziji i zračenjima na koje je potrebno obratiti pažnju pri projektovanju i dizajniranju zgrada. Nažalost, čini se da ni arhitekte u to ne veruju, pogotovo što su izdavači priručnika, u prva dva naša izdanja, taj deo izbacivali.
Krenite onda od sebe i svojih unutarnjih stanja i pokušajte da saznate koji su uzroci koji su formirali Vaš karakter, ličnost i Vaše osobenosti, jer, to je Vaša sudbina, da li su Vaše odluke, zaista Vaše ili postoje uticaji kojih možda i niste svesni. Da li su to uticaji "karmičke" prirode ili duhovno nasledje predaka? Koliko o njima uopšte znate? 
Ili je detinjstvo zaista imalo odlučujuci uticaj i zašto je bilo baš takvo? Ili ste možda isloženi nekim udarima negativnih duhovnih energija ili entiteta? Slučajnih ili namernih. Razmislite koliko ste doneli raznih odluka, a da Vam i nisu bile  korisne. Ali istovremeno, da su mnoge te nevolje, bile i lek, jer smo mnoge stvari počeli da shvatamo drugačije. Medalja ima dve strane.
Počnite da razmisljate o svojoj samospoznaji, širini svoga uma i svojim interesovanjima, načinu života i o tome da nismo ovde samo da bismo se rodili, umnožili i umrli. Svako od nas ima svoje dobijene talente i zadatke, kao  i razloge zašto je na ovoj planeti i nikada nije kasno da proširimo svoje vidike i saznanja. Videćete da je Vaša duša željna duhovnosti i podizanja svoje svesti na više duhovne nivoe i da je težnja ka spasenju, ustvari, težnja ka visokoj duhovnosti. I obrnuto. 
Polako ćete da počnete da razmišljate i o veri i njenim ciljevima.
Duhovnost i vera će nas polako približiti i svrsi svega toga, a to je potpuna sloboda duše i uma i oslobadjanje od straha od smrti i saznanje, da se naš život ovde ne završava, već, da se vraćamo svome pravom domu i svome Ocu i Tvorcu...
...možda se negde i sretnemo!
Srećan put!
Danko Gašić